Ekolamp

2019
Prosinec



Vážení přátelé,

přiblížil se konec roku a s ním i nejkrásnější období svátků radosti a štěstí. Domácnosti voní vanilkou, skořicí a hřebíčkem, ulice měst jsou slavnostně nazdobeny, děti se těší na nadílku pod stromečkem a my dospělí začínáme bilancovat. EKOLAMP letos oslavil již 14. narozeniny a za tuto dobu se nám spolu s Vámi podařilo sesbírat a zrecyklovat více než 60 milionů světelných zdrojů. Děkujeme Vám za Vaši přízeň a pomoc.

A než Vám popřejeme do nového roku štěstí a zdraví, připravili jsme pro Vás poslední letošní Zpravodaj. Mimo jiné Vám připomeneme roční hlášení a blížící se vyúčtování motivačních odměn, představíme Vám nový list Ekokoutku a poradíme Vám, co dělat s vysloužilými lampami veřejného osvětlení.

tým EKOLAMP











 

 

 

Blíží se vyúčtování motivačních odměn za rok 2019

Motivační odměna

Jako každý rok, i letos připomínáme svým partnerům a provozovatelům sběrných míst blížící se termín zúčtování motivačních odměn za rok 2019.

Nejpozději do 15. ledna nezapomeňte vystavit společnosti EKOLAMP daňový doklad na částku odpovídající míře splnění motivačních kritérií v letošním kalendářním roce (sesbírané kilogramy svítidel a osvětová činnost). Je nutné, aby tato faktura dorazila do EKOLAMPu nejpozději do 20. ledna 2020. Po 31. lednu Váš nárok na odměnu zaniká.

Opět platí, že datum uskutečnění zdanitelného plnění je 31. prosinec roku letošního. Splatnost faktury činí minimálně 45 dní ode dne vystavení dokladu. V případě dotazů se obraťte na naše obchodní oddělení, rádi vám poradíme.

Termín posledního letošního měsíčního a ročního hlášení

Rádi bychom upozornili naše účastníky, že na vyplnění posledního měsíčního hlášení za letošní rok budou mít čas od 1. do 10. ledna 2020. Následně, po vyplnění měsíčního hlášení za prosinec, informační systém automaticky nabídne předvyplněný roční výkaz. I pro roční výkaz platí konečné datum odevzdání 10. ledna, proto si nenechávejte vyplnění výkazů na poslední chvíli.

Ve výjimečných případech bude možné vyplnit roční hlášení ještě do 20. ledna. Po tomto datu se informační systém automaticky uzavře a žádné další vkládání nebo úpravy záznamů nebudou možné.

Online freerideři předmětem konference v Bruselu

6. listopadu letošního roku proběhla v Bruselu konference asociace EucoLight, jejímž hlavním tématem bylo neplnění zákonných povinností ze strany zahraničních e-shopů. Pod pojmem „zahraniční e-shop“ se rozumí firma, která není usazená (nemá přímé zastoupení) v zemi, do které přes internet prodává své výrobky. Často se jedná o firmy ze zemí mimo EU (například z Číny, ale i třeba z USA).

Více se o této problematice můžete dočíst v tomto článku.

Se starým vánočním osvětlením pomůže EKOLAMP

Pouliční osvětlení

Vánoční atmosféru v mnoha městech podtrhuje slavnostní osvětlení ulic a fasád domů pomocí světelných girland, krápníků či kabelů.

Možná i Vaše obec přešla od starých lamp a jednoduchých vánočních řetězů k ekologičtější a úspornější variantě osvětlení svých ulic a nakoupila LED vánoční girlandy a další světelné motivy.

EKOLAMP dokáže obcím zdarma zajistit recyklaci nejen celoročního pouličního osvětlení, ale i zastaralé světelné výzdoby. Potřebné informace naleznete v našem letáku.

Nový list z Ekokoutku Vám poradí, jak ušetřit

Připravili jsme pro Vás nový list EKOKOUTKU, který Vám přehlednou a srozumitelnou formou ukáže, kolik a jak můžete ušetřit, pokud ve Vaší domácnosti či firmě vyměníte klasické wolframové žárovky za úsporné světelné zdroje.

Z tabulky zjistíte, že investice do LED světel se Vám už během prvního roku vrátí v úspořené částce za elektřinu. Navíc, díky opravdu široké nabídce na trhu, si tu pravou úsporku vybere opravdu každný.

List je ve formátu A4 a zdarma si jej můžete stáhnout zde.

Provoz EKOLAMPu během svátečních dnů

Období svátečních dnů na konci roku stráví většina našich pracovníků se svou rodinou doma, proto bude kancelář pracovat ve velmi omezeném režimu.

Od 6. ledna 2020 Vám budeme opět plně k dispozici.

PF 2020

PF 2020

Drazí partneři, milí přátelé, děkujeme Vám za Vaši podporu a spolupráci během celého letošního roku. Přejeme Vám, aby byl pro Vás ten nadcházející rok 2020 šťastný, spokojený a úspěšný. Vám i Vašim blízkým rovněž přejeme hodně zdraví a štěstí.

Těšíme se na další spolupráci s Vámi.

Ekolamp

Infolinka v českém jazyce 810 888 100

Twitter Facebook YouTube
Odregistrovat moji adresu ! Online verze www.ekolamp.cz