Ekolamp

2019
Říjen



Vážení přátelé,

dny se začínají zkracovat a podzimní počasí se pomalu hlásí o slovo. V tomto, někdy trochu nevlídném čase, jsme pro Vás nachystali nové číslo našeho Zpravodaje, které je opět plné novinek, zajímavostí a zpráv.

Hezké podzimní chvíle nejen při čtení našeho Zpravodaje Vám přeje

tým EKOLAMP












Jak obec pozná spolehlivý kolektivní systém?

Sběrný dvůr

Nejsnáze tak, že na svém sběrném dvoře nenajde hromady elektroodpadu, o který by její smluvní kolektivní systém nejevil zájem. Jde především o zářivky, televize či ledničky, tedy elektroodpad, který má charakter nebezpečného odpadu. Takový elektroodpad obsahuje látky, které jsou škodlivé jak pro člověka, tak pro životní prostředí jako takové. Je tedy finančně velmi náročný na ekologickou recyklaci. Čili nic pro vykuky.

Kolektivní systém musí ze zákona zajistit svoz všech kategorií elektroodpadu, na které má licenci. Seznam kolektivních systémů s uvedením kategorií elektroodpadu, na které mají tyto kolektivní systémy licenci, naleznete na stránkách Ministerstva životního prostředí.

Pokud jste se s podobnou praxí setkali, přečtěte si tento článek, který přináší překvapivě snadné řešení.

Co EKOLAMP sbírá a kdy objednat odvoz

O tom, že EKOLAMP nově sbírá kromě osvětlovacích zařízení i malé a velké elektro, jsme Vás již několikrát informovali. Pokud si stále nejste jistí, co sbíráme a co ne, poradí Vám první z našich nových letáků. S přehlednou infografikou doplněnou konkrétními příklady se už nespletete.

Také druhý leták je bezesporu velmi praktický. Zjistíte z něj, jaká  minimální množství jednotlivých skupin elektrozařízení je potřeba shromáždit pro objednání jejich odvozu. Pro úplnost v letáku úvádíme i postup pro objednání a důležité kontakty.

Když pouliční osvětlení doslouží

Pouliční osvětlení

Výměny veřejného osvětlení řeší jednou za čas každá obec, ať už kvůli zastarání či energetické náročnosti. Pokud se Vás tato problematika zrovna týká a přemýšlíte, co udělat se starými lampami, obraťte se na nás.

EKOLAMP zdarma zajišťuje svoz a recyklaci veškerých osvětlovacích i dalších elektrozařízení, postará se tedy i o lampy z veřejného osvětlení. Předáním vysloužilých lamp do zpětného odběru splníte podmínky Zákona o odpadech a navíc ušetříte.

Nezapomínejte na peníze za inzerci z motivačního programu

Podzim je tu a konec roku se blíží mílovými kroky. Proto Vám chceme připomenout možnost získat motivační odměnu za zveřejnění informací o způsobu zajištění zpětného odběru.

Pokud náš smluvní partner informuje konečné uživatele o zpětném odběru například formou tištěného článku, či inzerce na svých webových stránkách, má nárok na paušální odměnu ve výši 1000 Kč bez DPH za každé kalendářní čtvrtletí. Letáky, informační listy, či články pro bezplatné využití naleznete na stránkách EKOLAMPu. Podrobnosti k motivačnímu programu a možnosti, jak získat finanční odměnu, naleznete zde.

Vyhrajte iPhone XR v naší soutěži "Zrecykluj to!"

Soutěž

Tři nové mobilní telefony iPhone XR čekají na výherce soutěže, která probíhá od 15. října do 15. listopadu 2019.

Co je pro výhru potřeba udělat? Stačí být starší 15ti let, stáhnout si hru "Zrecykluj to!" do svého tabletu či chytrého telefonu, zaregistrovat se do soutěže a pak už jen mít štěstí. Tři náhodně vylosovaní hráči získají od EKOLAMPu telefon iPhone XR.

Více o soutěži naleznete na www.zrecyklujto.cz

Hodně štěstí ve hře!

Kam s ním

Slyšeli jste už o novém vyhledavači sběrných míst Kam s ním? Jednoduše zadáte typ odpadu a zobrazí se vám nejbližší sběrná místa, kde je můžete odevzdat. Projekt má ambici postupně integrovat všechna dostupná sběrná místa takřka na cokoliv. Za projektem stojí zakladatelé úspěšného celorepublikového projektu Ukliďme Česko. Jsme rádi, že můžeme být součástí projektu, který přináší jednoduchost a praktičnost pro každého.

Vyhledávač zatím běží v testovací provozu, takže zkoušejte a testujte. Tvůrci budou moc rádi za jakoukoliv zpětnou vazbu.

 

Ekolamp

Infolinka v českém jazyce 810 888 100

Twitter Facebook YouTube
Odregistrovat moji adresu ! Online verze www.ekolamp.cz